+40 (0) 723 178 801 Luni-Vineri 09:00 - 17:00 office@estetis-clinic.ro
clinica chirurgie estetica

Rinoplastie - Operatie estetica la nas

Despre rinoplastie

Termenul de rinoplastie desemneaza chirurgia plastica si estetica a nasului.

Interventia isi propune sa modifice morfologia piramidei nazale (fie partial, fie in tot ansamblul ei) si vizeaza cateodata sa corecteze eventualele probleme de respiratie nazala.

O rinoplastie poate sa fie realizata izolata sau poate fi asociata, daca e necesar, altor gesturi complementare la nivelul fetei, in particular unei genioplastii (modificarea mentonului, cateodata realizata in acelasi timp operator pentru ameliorarea profilului pe ansamblu).

Interventia vizeaza remodelarea nasului pentru infrumusetare. Este vorba despre corectarea specifica a disgratiilor prezente, fie ca sunt congenitale, consecutive unui traumatism sau datorate unui proces de imbatranire..

Scopul este obtinerea unui nas cu aspect natural, care sa se armonizeze in raport cu alte trasaturi ale fetei, si care sa convina psihologiei si personalitatii pacientului si ca raspuns la cerintele acestuia.

Principiul este de a remodela osul si cartilajul, care constituie infrastructura solida a nasului si care ii confera forma particulara, prin incizia disimulata la nivelul narinelor. Pielea care acopera nasul trebuie sa se adapteze si sa reacopere, datorita elasticitatii ei, sarpanta osteo-cartilaginoasa care a fost modificata. Acest aspect subliniaza importanta calitatii pielii pentru obtinerea rezultatului final. Intelegem ca o rinoplastie nu lasa de obicei cicatrici vizibile la nivelul pielii.

In cazul prezentei unei obstructii nazale care jeneaza respiratia, aceasta va fi tratata in acelasi timp operator, fie ca se datoreaza unei deviatii de sept nazal fie unei hipertrofii de cornete (formatiuni osoase prezente in fosele nazale).

Interventia, practicata atat la femei cat si la barbati, poate fi efectuata incepand cu sfarsitul perioadei de crestere, adica incepand aproximativ de la 16 ani.

vizualizare endoscopica a nasului vizualizare endoscopica a nasului

(FOTO: Vizualizare endoscopica a nasului)

RINOPLASTIE SECUNDARA
PACIENT DIN FRANKFURT, GERMANIA

Dr. Porumb Serban si Dr. Rollin K. Daniel

Dr. Porumb Serban in schimb de experienta la unul din primii trei chirurgi supra-specializati in rinoplastii din lume : Prof. Dr. Rollin K. Daniel , Los Angeles, USA.

 

Dr. Serban Porumb si dr Raj Kanodia

Dr Porumb Serban in schimb de experienta la Dr Raj Kanodia, chirurgul vedetelor din Beverly Hills (Jennifer Aniston, Britney Spears, etc), specialist in rinoplastia inchisa.

 

Dr. Serban Porumb si dr Jay Calvert

Dr Porumb Serban in schimb de experienta la Dr Jay Calvert, chirurg renumit in zona Beverly Hills, Los Angeles.

 

dr Ghavami si Dr. Porumb

Dr Porumb Serban in schimb de experienta la Dr Ashkan Ghavami, chirurg renumit in zona Beverly Hills, Los Angeles.

Mai multe detalii pe rinoplastie-drporumb.ro